Shrnutí – Plzeň vs. Mora, Mora vs. Třinec, Mora vs. Liberec a Chomutov vs. Mora

11.10.2016 11:38

Díky pracovnímu vytížení a nemoci jsem bohužel nestihl sepsat z těchto zápasů nějaké delší reporty, proto tyto zápasy z fanouškovského pohledu alespoň v krátkosti shrnu.

 

Plzeň vs. Mora

Na tento zápas jsem nevyrazil (ty pátky jsou na výjezdy prostě na hovno), proto jsem poprosil o krátké shrnutí jednoho z výjezdníků.

Den před výjezdem se ještě díky nemoci rozhoduju, zda to zvládnu odřídit nebo ne. Nakonec do Plzně vyjíždíme v 9 ráno a bereme to přes Hradec, díky našim špatným zkušenostem s D1. Cesta probíhá v klidu, do Hradce stavíme asi na pěti benzínkách a v Hradci si dáváme delší pauzu na oběd, kde trávíme necelou hodinu. Díky časové rezervě nikam nespěcháme a do Plzně přijíždíme v 15:30. Parkujeme hned vedle stadionu a někteří hned hledáme záchody :-) Kupujeme si lístky za 100 Kč a vyhlížíme ostatní olomoučáky. Občerstvujeme se a někteří olomoučtí už míří směrem na tribuny plzeňského stadionu. Od Pepy Podlahy se dozvídám, že naši hráči přijeli teprve před hodinou, že jim u Jihlavy museli přistavit nový autobus, protože bus vypověděl služby a čekali tam skoro hodinu. Tak tedy popřeju hodně štěstí a mířím na stadion. Opět když vidím po půl roce ten sektor, musím se usmát, je to jeden z nejhorších sektorů pro hosty v celé republice. V kotli se nás schází nakonec 15. První třetina se pro nás nejeví moc dobře, je to z naší strany takové jalové, kdy třeba hráč stojící před brankou místo toho, aby vystřelil, přihraje apod. V první části inkasujeme tři branky a já doufám v lepši druhou třetinu. O přestávce diskutujeme o tom, jak vůbec zápas dopadne, někteří věří, druzí doufají. Druhá třetina začala pro nás velice pozitivně, kdy hned v 18. sekundě snižuje na 3:1 Honza Knotek. Od tohohle gólu konečně v sektoru hostů panuje lepší nálada, a jelikož nejel spíkr, tak se toho ujmu já a snažíme se co nejvíce povzbuzovat kohouty. Nečekáme dlouho a v čase 23:09 Honza Knotek snižuje na 3:2! Po góle si zaskáčeme a ani nedoskáčeme a po 31 vteřinách vyrovnává Petr Strapáč a u nás začne panovat neskutečná radost a náš výkon graduje. Na další gól opět nečekáme dlouho a v čase 28:53 neskutečně otáčíme stav utkání na 3:4, kdy autor branky byl opět Petr Strapáč. Jak už je naším dobrým zvykem, necháme se opět zbytečně vylučovat a Plzeň opět proměňuje přesilovou hru a vyrovnává stav utkání na 4:4. Tato třetina se už dohrává bez dalších branek a my jdeme spokojeně před stadion, opět probíráme průběh zápasu, všichni jsou ve skvělé náladě a všichni věří ve výhru. Ve třetí třetině fandíme z plných plic a prvních 10 minut třetiny nepadne žádný gól. V čase 53:14 otáčíme stav utkání na 4:5 díky Juraji Mikúšovi avšak tato radost netrvá dlouho a Plzeň za necelých 20 vteřin srovnává skóre na 5:5. Ke konci zápasu se na ledě strhla bitka, kterou vyhrává náš Kuba Matai a my si vyslechneme od Plzně "Haná, Haná" což bylo taky jediné, na co se za celý zápas zmohli. Tento zápas šel do prodloužení a v něm máme neskutečně mnoho šancí, avšak domácí gólman plzeňské několikrát podržel. Všichni už říkají, jak budou nájezdy, ale 5 sekund před koncem dáváme vítězný a vzhledem k průběhu prodloužení zasloužený gól, který dal Mira Holec, a někteří samou radostí padají z tribuny. Při děkovačce si zaskáčeme a odcházíme ze zpěvem k autu.

 

Mora vs. Třinec

Na úterní zápas s Třincem se mnozí velice těšíme, těšíme se pak zejména na příjezd ocelových maniaků a to hlavně díky jejich svalnatým předzápasovým projevům na internetu. Jsme zvědaví, zdali budou takoví hrdinové i osobně. Před zápasem jdou někteří pozdravit třinecké k autobusu, padá pár ran na obou stranách, třinečtí tratí nějaké šály, další radovánky pak utíná přítomná policie. Měli jsme tak trochu políčeno i na třineckou vlajku, nakonec se ale dozvídáme, že nebyla vůbec přivezena, stejně tak nepřijeli jedni z, na internetu, nejaktivnějších maniaků, Tonda a David, tak třeba příště :-)

Co se týče výkonu kotle, ten byl, dá se říct, průměrný, k mému překvapení nebyl kotel tak narvaný jako na jiné zápasy, asi třinečtí galácticos olomoucké publikum tolik netáhnou, celková návštěva je pak 4.391 diváků. Rozhodně jsme ale nevyužili naplno potenciálu, který jsme v tomto zápase měli. Fandění pak neuvadá ani po vyrovnávacím gólu Třince, ani po jejich vedoucí brance, kdy se stále snažíme dohnat naše borce k vyrovnání. Takhle by to mělo být každý zápas.

Po zápase znovu čekáme na třinecké, pro ty ale přijíždí bus až téměř k východu ze zimáku, kde už jsou připraveni strážci zákona, z obou stran proto probíhá pouze nesmyslné vyřvávání za policajty, které trvá pár minut, pak balíme fidlátka a od zimáku odcházíme.

 

Mora vs. Liberec

Tento týden nás čeká ještě jedno domácí utkání a to s úřadujícím mistrem z Liberce. Liberečáků k nám moc nejezdí a jejich projev jak doma, tak venku je žalostný, proto dnes na tribunách zase nebudeme mít soupeře, nebudeme se mít s kým hecovat, což atmosféře většinou dost ubírá.

Fandění je od začátku zápasu takové nemastné neslané, většinu lidí do něj musím vyloženě nutit, což mě, a určitě i je, strašně nebaví. Atmosféře určitě nepřispívá ani průběh zápasu, kdy první třetiny jsme na ledě určitě horším týmem a navíc od 23. minuty prohráváme. Když tento trend pokračuje i v části třetí, chytnu nerva, lidi začnu při každém pokřiku hecovat jako by šlo o život, nadávat jim, což jich mnoho probírá a hned to na tribunách jde lépe, lépe to po této vzpruze jde i na ledě, naši tlačí a atmosféra graduje při vyrovnávacím gólu, který střílí v 57. minutě Juraj Mikúš. V prodloužení jsme pak jasně lepším celkem, což je znát i na výkonu na tribunách. Za zmínku stojí vypičování Ševce, u kterého se opět projevilo, že má v hlavě vzduchoprázdno, po nesmyslné bitce nebitce ještě provokuje fanoušky, což atmosféru vygraduje na maximum. Zaujala mě slova jednoho novináře, který kdesi napsal, že Ševc po nadávkách na něj svým potleskem umlčel olomoucké publikum. Nevím, kde to ten člověk vzal, bylo tomu totiž přesně naopak, ale novináři mají asi vždycky svou realitu a pravdu :-) Zápas nakonec vyhráváme po nájezdech.

Na tomhle zápase se krásně ukázalo, jak hráči potřebují podporu z tribun, ať už to na ledě vypadá jakkoliv. Poté, co se probral kotel, to najednou šlo i na ledě a troufám si tvrdit, že k dnešnímu vítězství jsme kluky doslova dotlačili. Poučení pro některé, kteří chodí do kotle a tam jen stojí a drží hubu. Nasrat na to, že se prohrává, nasrat na to, že to na ledě nejde, čím pomůžeme, když budeme stát, držet hubu a nervovat se z výsledku nebo špatného výkonu? My jsme tam od toho, abychom fandili naplno celých 60 minut, to je naše práce. Nervování, pískání apod. přenechme lidem na sezení, kterých je tam několikrát víc než lidí v kotli, my se na všechno vyserme a věnujme se fandění!

Chomutov vs. Mora

K tomuto zápasu se netřeba sáhodlouze rozepisovat, na zápase bylo 6 olomouckých, celý zápas se příliš nefandí. Za zmínku stojí snad jen otřesné fandění chomutovských, debilní nehodící se pokřiky opakované pořád dokola, neustálé nesmyslné mlácení do bubnu, prostě hnus. Zápas nakonec Mora ovládá po výborném výkonu v poměru 1:4.