Against modern hockey, aneb MORA vs. Vítkovice

17.11.2014 14:10

Vzhledem k událostem minulým, které doprovázely minulý domácí zapas s Vítkovicemi, proběhla i na dnešní zápas společná prezentace, v podobě transparentů "against modern hokej" které zdobily oba sektory. Je nám proti srsti monitorování sektorů, nevpouštění choreí do hostujících sektorů a mnohé další věci, ke kterým teď nemá cenu se vracet, každý pochopil jaký měli transparenty význam. Samozřejmě problém s choreem Vítkovických nastal i u nás, kdy nebyli vpuštěni se svými transparenty. Po telefonické domluvě hostům pronášíme choreo na zimák my. Mám za to, že v tomhle by ultras měli držet při sobě. Hostů nakonec přijelo cca 130, což je velice pěkné číslo vzhledem k tomu , v jaké formě Vítkovice hrají.

 

V první třetině měli hosté velký tlak, avšak do vedení jsme šli díky přesilovkovému gólu Majeského my. Co se týče fandění, do 5. minuty super, od páté minuty, až do druhé třetiny tragedie, hnus, bída, jediné co se neslo pořádně byla odpovídačka s hlavní tribunou, která tentokrát fandila velice slušně a hlavně celý zápas, a pokřik heja heja moravia. Zbytek stál lidově řečeno za hovno. Náš sektor zdobily zástavy "mora", Alkohol sekce, "81 KB" a asi 20 vlajek na tyčích. V kotli cca 300 fandících hlav, ale sektor za bránou samozřejmě plný. Je smutné, že přibývá lidí, kteří si tam jdou jen stoupnou, fotí si selfie, že jsou na hokeji, celý zápas jsou na wifi a fandění je vůbec nezajímá.  Co se týče supportu hostů, kotel vede speaker s megafonem, do fandění se zapojuje asi 60% Vítkovičáků, ale i přesto jsou velmi dobře slyšet, vyzdvihl bych hlavně bubnovačky, které měli asi 4 a velice citlivě to kombinovali s chorály. Jedna z mála záporných věcí je fakt, že používali poměrně úzký repertoár chorálů. Na konci třetiny Vítkovičtí vytahují velkou plachtu, s nápisem "Ostravská hrdost" na plachtě byl znázorněný modro-bílý horník, velice dobře vystínovaný. Celkově bych choreo hodnotil za povedené, až na menší problémy s roztažením.

 

O Dlouhodobých dobrých vztazích mezi Ultras MORA a BW Ultras asi není třeba se zmiňovat, to asi každý ví, o přestávce se scházíme s BW venku a při kouřové přestávce domlouváme další akci ke které se dostaneme později. Co však opravdu nechápu a čemu nerozumím je to, proč securitka neustále zmenšuje prostor na kouření, asi z nás chtějí udělat nekuřáky, což nás těší, že myslí na naše zdraví, ale opravdu se tam nedá hýbat.

 

 

Od druhé třetiny byl náš doping už jen a jen lepší a plechárna se pomalu otřásala v základech a to i přes to, že se hostům podařilo vyrovnat. Mora se však dvěma slepenými góly dostala do dvoubrankového vedení. V polovině třetiny BW vytahují transparent "Support Ultras MORA! BW" při roztáhnutí plachty z našeho sektoru vychází pokřik "český hokej, pro fanoušky". Jen tak na vysvětlenou, ve Vítkovicích mají stejný problém s vedením jako u nás, a tímto nám vyjádřili podporu v rozbrojích s našim vedením a security. Zbytek třetiny support z naší strany velice dobrý, ze strany hostů už ne tak kvalitní, jako v první třetině, či po vyrovnávacím góle.

 

O druhé přestávce opět problém se security, kteří  nechtěli pustit fanouška zpět na zimák s kelímkem od kávy, kterou zakoupil na zimáku..opravdu demence. K tomuto nemám víc co dodat, ale bude hůř pokud s tím my něco neuděláme, když se k tomu nemá nikdo z vedení.

Třetí třetinu měli hosté veliký tlak, jako po většinu utkání, my však Vítkovicím udělili lekci z produktivity. Stadionem se nesli moravani, při kterých mrazilo po zádech a odpovídačky byly také monstrózní. Rozhodčí  dnes opravdu tragičtí, kurvili to na obě strany. Ke konci nás hodně podržel Vošvec, jako celý zápas. Po čtvrtém gólu v síti hostů se začal jejich sektor pomalu ale jistě vyprazdňovat. My si ještě užíváme děkovačku s hráči a hlavně s Vošvecem. Mimochodem, všem co měli výtky k bubenici, bych chtěl vzkázat že není lehké utáhnout celý zápas s jediným bubnem, stejně jako není lehké pro speakera utáhnou po celý zápas  500 lidí. Občas se zamyslete než něco vypustíte z huby.

 

 

Diskusní téma: Against modern hockey, aneb MORA vs. Vítkovice

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek